محصول راهبردی صنعت باتری در ایران
تهران – ایرنا –یک شرکت دانش بنیان داخلی موفق به تولید نیکل کادمیم با خلوص بالای ۹۹ درصد شده است که محصولی راهبردی در صنعت باتری سازی است.
به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، نیکل کادمیم محصولی راهبردی و فناورانه است که با تولید آن می توان در صنایع مهمی همچون باتری سازی به خودکفایی رسید. نیکل ارزش ویژه ای، به خصوص در صنعت آلیاژسازی پیدا کرده است و آلیاژهای آن قیمت های بالایی دارند.
از این ترکیب فلزی، بیشتر در صنعت ساخت باتریهای شارژی استفاده میشود و مشتریان زیادی دارد.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، باتریهای نیکل کادمیم گونه ای از باتریهای قابل شارژ هستند که در آن از نیکل اکسید و کادمیم به صورت فلز به عنوان الکترود استفاده شده است. مصرف عمده این نوع از باتریها در لوازم الکترونیکی همچون تلفن های قابل حمل است.
محمد تقیزاده مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: نیکل از نظر خواص مغناطیسی و فعالیت شیمیایی شبیه به آهن و کبالت است.
وی با بیان اینکه، نیکل یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده شهاب سنگ به شمار میآید، افزود: شهاب سنگهای آهن و سیدریت شامل آلیاژهای آهن حدود ۵ تا ۲۰ درصد نیکل هستند.
به گفته این فعال حوزه فناوری، طول عمر بسیار زیاد و دارا بودن بیش از هزار چرخه شارژ و دشارژ، مقاومت بسیار زیاد در برابر تاثیرات الکتریکی و مکانیکی مخرب، میزان دشارژ خودبهخودی بسیار پایین و مقدار مقاومت داخلی بسیار پایین از جمله مزایای نیکل کادمیم است.
باتری های ساخته شده از نیکل کادمیم در سیستم های یو پی اس، توربین های گاز، سیستم های روشنایی اضطراری، راه آهن، سایت های تلوزیونی و سایر مجموعه ها به کار می رود.
یکی از مزیت هایی که خرید نیکل کادمیم از شرکت های دانش بنیان دارد این است که ارزش افزوده برای مشتری داخلی با حذف تعرفه واردات و سرعت در تحویل محصول ایجاد می شود.
جلوگیری از خروج ۲ میلیون دلار ارز
تقی زاده در ادامه اظهار داشت: با توانمندی فعالان فناور این شرکت دانشبنیان، دانش تولید این محصول در ایران به طور کامل بومی است و تولید داخلی میتواند تامینکننده نیازهای صنایع کشور باشد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره اهمیت تولید نیکل کادمیم، تصریح کرد: قیمت جهانی هر تن نیکل حدود ۲۰ هزار دلار است و این شرکت دانش بنیان می تواند تا ۱۰۰ تن در سال نیز از این محصول تولید کند.
وی گفت: این مقدار تولید نیکل، مانع خروج ۲ میلیون دلار ارز از کشور می شود و علاوه بر این محصول به کشورهای چین و هند نیز صادر می شود که ارزآوری دارد.